Aktuelt - Oct 04, 2022

Fiskeflåtens ungdomsmønstring 2022

Formålet med fiskeflåtens ungdomsmønstring er å synliggjøre fiskerinæringens betydning og formidle at fiskeflåten bidrar til store muligheter for å sikte seg inn mot mange spennende jobber innenfor fiskerinæringen- både ombord og på land.

Fiskeflåtens ungdomsmønstring 2022

Arrangementet i år fant sted i Øygardshallen på Giske fredag 02.09.2022, mønstringen ble filmet og streamet slik at elevene kunne følge sendingen live fra klasserommet. Totalt ca 1500 10-klassinger fra 29 skoler i Møre og Romsdal fulgte live-sendingen. Hovedingrediensene i ungdomsmønstringen er informasjon om sjømatnæringen, intervju med unge som har valgt en karriere innen fiskeflåten, Kahoot med pengepremie til vinnende klasse samt musikalsk underholdning.

Årets musikalske artist var Sverre Eide, kjent fra bl.a The Voice.

Odd Kristian Dale, informasjonsleder i Fiskebåt gav en innføring i norsk sjømatnæring med hovedvekt på fiskeflåten. Konferansier Oddbjørn Skarbøvik intervjuet også Vegar Humlung fra Ålesund videregående.

I en Kahoot om fiskerinæringen med pengepremie vant Myklebust skule 10 000 kroner til klassen- samt en Ipad til eleven som gikk til topps i konkurransen.

Arrangementet er et samarbeid mellom Surofi, Møre og Romsdal fiskarlag, Marint kompetansesenter og Fiskebåt.

Sponsor av arrangementet er Surofi, Sparebanken Møre og Norges Sildesalgslag.

Gå til siden for dynamiske minstepriser for en full oversikt over gjeldende dynamiske minstepriser.

Åpne vedlagt PDF i link under for å lese hele saken.