Slik omsetter du fangst gjennom Surofi

Gjennom oss kan du enkelt melde inn fangsten din – vi formidler fisken du vil selge. Her finner du mer informasjon om hvordan du lager bruker og melder inn fangsten din.

Innmelding av fangst

I Surofi er det innmeldingsplikt og all fangst må meldes inn før den kan leveres. Her finner du alt du trenger å vite for å omsette fangsten din hos Surofi.

Innmelding av fangst gjør du via web, SMS eller telefon. For å melde inn via web og SMS må du ha brukeravtale med Surofi, og få tilgang til Min side. Les mer om brukeravtale – og de spesifikke reglene som gjelder for fritidsfiskere, yrkesfiskere og kaisalg til høyre. 

Registrer deg som yrkesfisker

Yrkesfiskere må registrere seg hos Fiskeridirektoratet, som gjennom Deltakerforskriften regulerer hvem som kan delta i yrkesfisket etter de fleste fiskeslag i Norge.

I forskriften er det listet opp hvilke krav som gjelder for å kunne delta i ulike typer fiskeri. Det er Fiskeridirektoratet som gir rettigheter og tildeler Fiskerimerket på båtene. All førstehåndsomsetning av hvitfisk og skalldyr som blir landet i Surofi sitt distrikt skal omsettes gjennom Surofi.

Etter fullført registrering må du fylle ut en brukeravtale. Surofi oppretter da en egen bruker, som vil gi deg tilgang til Min Side.

Registrer deg som fritidsfisker

Som fritidsfisker trenger du ikke å bli registrert hos Fiskeridirektoratet. Ta direkte kontakt med oss, så får vi deg registrert her hos Surofi.

Kaisalg

For å få selge fangst via våre kaisalg, må registrere deg som selger hos Fiskeridirektoratet. Vi vil deretter få informasjon om deg som selger. Alt du trenger å vite om kaisalg finner du på linken under.

CatchSign

Med CatchSign-appen kan du enkelt signere fiskesedlene elektronisk, og se alle signerte sedler. Trenger du å opprette ny bruker? Se link nedenfor.