Her finner du aktuelle artikler og nyhetsmeldinger. Alt fra prisendringer, til nyttig informasjon for deg som er ute og fisker.
Mellom fjell og fjorder, i havgapet mellom Molde og Ålesund, ligger Midsund. Her finner vi et vitalt fiskerimiljø, og midt i det hele: Silver Seafood. Det som startet med en båt, en idé og en drøm om å kunne levere sjømat av høy kvalitet, har i dag blitt en merkevare med global rekkevidde.
På Harøya på Sunnmøre lever en av Norges eldste sjømattradisjoner videre. Her kombineres generasjoner med erfaring, moderne produksjonsmetoder og framtidstro– med mål om å løfte hvalkjøtt som en delikatesse både i Norge og internasjonalt.
Fredag 28. mars la autolinebåten "Kap Farvel" til kai i Ålesund etter et historisk fiske ved Grand Banks – et område utenfor østkysten av Canada som har vært sentralt i norsk fiskerihistorie i over hundre år.
De tre salgslagene i Norge gjennomfører med virkning fra 10. mars 2025 endringer i regelverket
Seiprisene har hatt en kraftig oppgang det siste året, og fiskerne melder om godt fiske.
Nye «Polarbris» er bygget for snurrevad og snøkrabbe: – Vi fisker raskt og med lave kostnader, sier reder Kjell-Gunnar Hoddevik.
Surofi og kjøperorganisasjonene gjennomførte prisforhandlinger den 29.01.2025.
Omsetningen i 2024 nådde 3 723 millioner kroner. Det er en økning på hele 14 prosent fra 2023.
På kun en halvtime ble 70 kilo sjøkreps revet bort fra sjarken Snøgg – og 21 170 kroner samlet inn. Surofi dobler beløpet.
Ramoen satser mer på rødfisk, som følge av kvotenedganger. – Her er kvotene forholdsvis høye og prisene er på vei oppover, sier Ramoen-skipper Lasse Sætre.
Her finner du en oversikt over de siste nyhetsvarslene publisert på surofi.no om prisendringer i dynamiske minsteprisene for ferskfisk.