Her finner du aktuelle artikler og nyhetsmeldinger. Alt fra prisendringer, til nyttig informasjon for deg som er ute og fisker.
MSC-sertifikatene for lange, brosme og rognkjeks suspenderes fra og med 20. juli 2025.
Siden han tok over som leder i Surofi 1. desember 2004, har Sveinung Flem vært en tydelig stemme og strategisk kraft i norsk fiskeriforvaltning. I over to tiår har han ledet organisasjonen gjennom endringer, utfordringer og en stadig utvikling i næringen. Nå, ved inngangen til pensjonisttilværelsen, ser han tilbake på en reise preget av innsikt, engasjement og sterke relasjoner.
Roy Reite har lang fartstid innen både maritim industri og sjømatsektoren, og trer nå inn som nytt styremedlem i SUROFI med solid erfaring og et sterkt engasjement for regionens utvikling.
Elisabeth Maråk Støle trer inn i styret til Surofi med bred erfaring fra industri, forskning, finans og marin næring. Nå ønsker hun å bidra til strategisk utvikling i en bransje som både skal produsere mat, skape verdier og forvalte havets ressurser for neste generasjon.
MSC-sertifikat for sei i Nordsjøen suspenderes fra 30. juni 2025.
Surofi og kjøperorganisasjonene gjennomførte prisforhandlinger den 28.05.2025.
26. mai inviterer Fiskeridirektoratet og SINTEF Ocean til en viktig workshop i Ålesund om automatisert fangstregistrering om bord på fiskefartøy. Arrangementet er en del av det EU-finansierte forskningsprosjektet OptiFish og er spesielt rettet mot fiskere og deres interesseorganisasjoner.
30. juni 2025 går Sveinung Flem av med pensjon etter 20 år som administrerende direktør i Sunnmøre og Romsdal Fiskesalslag (SUROFI). Ny administrerende direktør blir Kyrre Dale, som kommer fra stillingen som direktør for industri i Sjømat Norge.
Mellom fjell og fjorder, i havgapet mellom Molde og Ålesund, ligger Midsund. Her finner vi et vitalt fiskerimiljø, og midt i det hele: Silver Seafood. Det som startet med en båt, en idé og en drøm om å kunne levere sjømat av høy kvalitet, har i dag blitt en merkevare med global rekkevidde.
På Harøya på Sunnmøre lever en av Norges eldste sjømattradisjoner videre. Her kombineres generasjoner med erfaring, moderne produksjonsmetoder og framtidstro– med mål om å løfte hvalkjøtt som en delikatesse både i Norge og internasjonalt.
Fredag 28. mars la autolinebåten "Kap Farvel" til kai i Ålesund etter et historisk fiske ved Grand Banks – et område utenfor østkysten av Canada som har vært sentralt i norsk fiskerihistorie i over hundre år.
Her finner du en oversikt over de siste nyhetsvarslene publisert på surofi.no om prisendringer i dynamiske minsteprisene for ferskfisk.