Her finner du aktuelle artikler og nyhetsmeldinger. Alt fra prisendringer, til nyttig informasjon for deg som er ute og fisker.
30. juni 2025 går Sveinung Flem av med pensjon etter 20 år som administrerende direktør i Sunnmøre og Romsdal Fiskesalslag (SUROFI). Ny administrerende direktør blir Kyrre Dale, som kommer fra stillingen som direktør for industri i Sjømat Norge.
Mellom fjell og fjorder, i havgapet mellom Molde og Ålesund, ligger Midsund. Her finner vi et vitalt fiskerimiljø, og midt i det hele: Silver Seafood. Det som startet med en båt, en idé og en drøm om å kunne levere sjømat av høy kvalitet, har i dag blitt en merkevare med global rekkevidde.
På Harøya på Sunnmøre lever en av Norges eldste sjømattradisjoner videre. Her kombineres generasjoner med erfaring, moderne produksjonsmetoder og framtidstro– med mål om å løfte hvalkjøtt som en delikatesse både i Norge og internasjonalt.
Fredag 28. mars la autolinebåten "Kap Farvel" til kai i Ålesund etter et historisk fiske ved Grand Banks – et område utenfor østkysten av Canada som har vært sentralt i norsk fiskerihistorie i over hundre år.
De tre salgslagene i Norge gjennomfører med virkning fra 10. mars 2025 endringer i regelverket
Seiprisene har hatt en kraftig oppgang det siste året, og fiskerne melder om godt fiske.
Nye «Polarbris» er bygget for snurrevad og snøkrabbe: – Vi fisker raskt og med lave kostnader, sier reder Kjell-Gunnar Hoddevik.
Surofi og kjøperorganisasjonene gjennomførte prisforhandlinger den 29.01.2025.
Omsetningen i 2024 nådde 3 723 millioner kroner. Det er en økning på hele 14 prosent fra 2023.
På kun en halvtime ble 70 kilo sjøkreps revet bort fra sjarken Snøgg – og 21 170 kroner samlet inn. Surofi dobler beløpet.
Her finner du en oversikt over de siste nyhetsvarslene publisert på surofi.no om prisendringer i dynamiske minsteprisene for ferskfisk.